fbpx
Lajme

Anila Denaj flet nga Vlora: Si do funksionojnë tre skemat e nxitjes së punësimit

Ministrja e Financave Anila Denaj ishte sot në Vlorë ku u ndal në agjencinë e Punësimit profesional duke folur për skemat e punësimit të aprovuara vitin e kaluar. Denaj tha se janë tre skema punësimit të cilat stimulojnë me gati 50% marrëdhënien mes individit.  Ajo shpjegoi se është dhe një skemë e tretë ku për personat që informalë për 12 muaj paguhen sigurimet e punëdhënësit dhe punëmarrësit.

“Unë e nisa nga qendra kryesore, ajo e agjencisë së punësimit profesional. Është një zyrë multifunksionale ku shërbehen disa nevoja. Nevoja për të nxitur skemat e punësimit që u aprovuan vitin e kaluar në muajin korrik si pjesë e nevojës për të mbështetur bizneset të cilat kanë një skemë të rëndësishme për të marrë në punë personat e larguar. 

Janë tre skema të nxitjes së punësimit të cilat stimulojnë me me gati 50%, skema e parë dhe skema e dytë, marrëdhënien kontraktuale të punës mes individit, ai që kthehet në tregun e punës pasi është larguar nga skema e  mbylljes ekonomike.  Kemi dhe një skemë të tretë ku personat që janë informalë për 12 muaj, paguhet dhe subvencionohet pjesa e sigurimeve të punëdhënësit dhe punëmarrësit. Këto tre skema menaxhohen nga zyrat e punës. Ne këtu menaxhojmë dhe shumë programe të tjera. Arsimi profesional është në varësi të kësaj agjencie dhe për Vlorën janë në fokus të vëmendjes time”, tha Denaj.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button