Lajme

Arrestohen disa shqiptarë, pjesë e grupit kriminal në Spanjë

Autoritetet spanjolle kanë finalizuar operacionin e quajtur ‘Albacos’ që ka rezultuar në 33 të arrestuar, pesë prej tyre në Castilla-La Mancha, dhe çmontimin e 12 plantacioneve të marijuanës të përhapura në të gjithë Spanjën.

Në total, janë kryer 14 kontrolle në të cilat 11 persona janë arrestuar në Segovia, 11 në Andaluzi, pesë në Castilla-La Mancha , katër në Aragon dhe dy në Madrid si pjesëtarë organizatës kriminale në kultivimin dhe përpunimin e marijuanës.

Shumë prej të arrestuarve janë me kombësi shqiptare, por në rrjet kanë marrë pjesë edhe italianë, spanjollë apo kolumbianë. Gjithashtu, numri i përgjithshëm i të arrestuarve përfshin tre gra.

“Modus operandi” i përdorur nga organizata konsistonte në ndërtimin e plantacioneve të fshehura ku rriteshin sasi të mëdha të bimëve narkotike, të njohura si plantacione guerile. Në këto kampe, disa anëtarë të organizatës qëndruan të fshehur për periudha të gjata kohore, ndërsa të tjerët i mbështetnin me ushqim herë pas here.

Në nivel kombëtar, janë çmontuar 12 plantacione me 20,000 bimë marijuanë , nga të cilat gjashtë ishin në provincën e Segovias, katër ishin në natyrë dhe dy ishin të mbyllura, veçanërisht në komunat La Mata, Rosuero, Gallegos, Fresno de Cantespino. , Cerezo de Arriba dhe Arevalillo de Cega.

Përveç kësaj, plantacione janë vendosur gjithashtu në Villamayor de Gállego (Zaragoza), Andújar (Jaén), Jimena de la Frontera (Cádiz), Durcal (Granada), Níjar (Almería) dhe Riogordo, Sedella, Comares dhe Ardales (Málaga).

Organizata shpërndante dhe shiste drogë drejt Belgjikës dhe Gjermanisë , duke operuar kryesisht në Gjermani dhe Belgjikë, ndaj operacioni, përveç bashkëpunimit të Gardës Civile, Policisë Kombëtare dhe Policisë Vendore, ka pasur ndihmën e policisë së këtyre vendeve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close