Lajme

Arrestohen tre “skifterët” shqiptarë në Firence

Karabinierët në Itali kanë vendosur në pranga tre të rinj shqiptarë, midis moshave 23 dhe 26 vjeç. Ata janë akuzuar për vjedhje të ndryshme shtëpie në provinca të ndryshme toskane. Tre shqiptarët janë arrestuar në Firence. Ata operonin kryesisht në Figline Inscisa, Greve në Chianti dhe në zonën e Arezzos.

Duke filluar nga mesi i nëntorit të kaluar, pas kryerjes së disa vjedhjeve në disa shtëpi në Firence dhe provincën e saj, përveç rritjes së shërbimeve të kontrollit territorial në zonat më të prekura, karabinierët e Firences, nëpërmjet analizës së pamjeve të marra nga vëzhgimt në video, si dhe të dhënave të marra, nga leximi i targave të pranishme në zonat e mbikëqyra, kishte filluar të përqendrohej te një makinë specifike që i kishte bërë tranzitet të përputhen me konsumimin e vjedhjeve.

Për më tepër, kjo makinë dukej se kishte një titull fiktiv pasi, në fakt, ishte e regjistruar në emër të një personi me kombësi rumune, tashmë pronar i 150 automjeteve të tjera.

Pas arrestimit, karabinierët i shtuan kontrollet në banesën e tre të arrestuarve. Ata gjetën gjatë kontrolleve orë, çanta, pajisje elektronike, parfumë dhe tre mijë euro. Në banesë është gjetur po ashtu edhe një 17-vjeçar shqiptar, i cili dyshohet se bashkëpunonte me tre bashkëkombësit e tij.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: