LajmeSport

Babë e bijë Shqiptarë bllokohen në majën më të lartë të Arktikut, temperatura -40˚ celsius

Mrika Kniqi 17 vjeçe dhe babai i saj Arianit Kniqi janë dy shqiptarët e parë në botë që kanë ngjitur majën më të lartë të Arktikut.
17-vjeçarja nga Kosova Mrika Nikqi, dhe babai i saj Arianit Nikqi janë shqiptarët e parë në botë, që pushtuan majën më të lartë të kontinentit të shtatë, Antarktikut. Me
16 dhjetor ora 21:30, ata ngjiten majën Vinson, 4892 metra e lartë, në motin e
acartë dhe në të ftohtin ekstrem.

Pas këtij suksesi, ata nisën rrugën e kthimit duke u ndeshur me motin ekstrem dhe me
vështirësi arritën në një kamp-bazë me 17 dhjetor. Është dita e 8 që ata po
qëndrojnë të bllokuar nga moti i ashpër dhe me i egri që njeh planeti, në një
tendë dhe në temperaturat deri ne -40 gradë Celcius.

Dy shqiptarët kanë mbetur të bllokuar në një tendë, ku temperaturat janë -40 gradë celsius. Mrika dhe Arianit Kniqi janë bashkë me grupin e alpinistëve në majën më të lartë të Antarktidës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close