Lajme

Banorë të fshatit Llakatund, Beshishtë dhe Mëkat në protestë, duke kërkuar rikonstruksionin e rrugës

Banore te fshatit Llakatund, Beshishte dhe Mekat ne proteste. Banoret kane bllokuar per disa minuta aksin rrugor,duke kerkuar rikonstruksionin e rruges, por edhe mos devijimin e projektit te parshikuar per kete segment rrugor qe duhet te vijoje dhe perfundoje deri ne fshatin Mekat.

Segmenti rrugor prej me shume se 20 vitesh nuk ka njohur asnje investim, ndersa premtimi i radhes sipas banoreve ka te beje me nderhyrje ne kete segment mjaft problematik dhe qe prek rreth 5 mije-6 mije banore te ketyre zonave. Por ne projektin e rikonstruksionit te parashikuar, projekti eshte devijuar sipas banoreve, duke prekur totalisht banoret e ketyre zonave.

Devijim qe do te thote se segmenti rrugorr nuk perfundon ne fshatin Mekat sipas projektit te pare, por devijimi i saj ,i le pa rruge banoret e kesaj zone. Pikerisht ky ishte dhe qellimi i protestes se banoreve, te cilet kerkojne rikonstruksionin e plote dhe perfundimin sipas projektit te pare.

Banoret kane deklaruar se nese rruga, me shume se rreth 4 km nuk rikonstruksionet, protesta e tyre qe ka nisur me nje bllokim rruge gjate kesaj te marte do te pershkallezohet edhe me tej duke perfunduar serish ne bllokim rruge dhe deri ne proteste te tyre ne bashkine e Vlores .

Rruga qe nis nga fshati Llkatund, dhe vijon drejt Beshishtit dhe perfundon ne Mekat, eshte pak me shume se 4 km. Rikonstruksioni i saj eshte premtuar disa here, ndersa vec faktit qe ne kete rruge gjate 20 viteve nuk eshte nderhyre, per banoret nje tjeter problem qendron  edhe me devijimin e projektit  drejt Shushices, duke lene pa rruge banoret e zones. Proteste qe do te vijoje dhe pershkallezohet deri ne bllokim te rruges kryesore dhe proteste ne bashkine e Vlores.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close