Lajme

Banori i Valbonës merr nismën e veçantë, ndërton ura me pemët e rrëzuara nga orteqet

Ujëvara e Valbonës është një nga vendet më frekuentuara nga Turistët e Huaj apo edhe vendas.

Por shpesh herë për të shkuar deri në këtë destinacion nga Rrogami i Valbonës për tek ujëvara, turistët hasin në disa vështirësi për shkak të terrenit të thyer dhe nga rrjedhja e përronjëve të cilët herë pas here janë të rrëmbyeshëm. Kështu shtegu dëmtohet dhe thuajse rruga është e pakalueshme.

Por një banorë i Valbonës i quajtur Nor Hysaj ka marrë nismën e tij vullnetare pa mbështetjen e askujt për të ndërtuar ura provizore për kalimtarët që ecin në këtë shteg

Ai ka përdorur pemët e rrëzuara nga orteqet për të ndërtuar këto shkallë në formë ure që do të shërbejnë për turistët që pritet të mbushin Valbonën përgjatë verës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: