Lajme

Besimtarët ortodoksë festuan pashkët në kishën Shën Theodhori në Vlorë

Besimtarët ortodoksë festuan pashkët në kishën Shën Theodhori në Vlorë. Për shkak të pandemisë , mesha e shenjtë u mbajt mëngjesin e sotëm dhe jo në mesnatë , ndryshe nga vitet e tjera e megjithatë ritet e Pashkës së Madhe u kryen sipas rregullave anti kovid.

Pashka simbolizon ngjalljen e Jezu Krishtit. Ajo është dita më e rëndësishme në kalendarin fetar ortodoks dhe mesazhi i kësaj dite të madhe tregon fitoren e jetës mbi vdekjen e dritës mbi errësirën, e dashurisë mbi urrejtjen.

Kur kujtojmë Pashkën, nuk mund të vecojmë vezët e kuqe, e cila simbolizon jetën ,ndërsa ngjyra e kuqe sakrificën e birit të perëndisë, Krishtit, i cili u kryqëzua për shpëtimin e të gjithë njerëzimit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: