LajmeTurizëm

Bjellorusia, Rusia dhe rajoni janë të huajt që këtë vit kanë frekuentuar plazhet e Vlorës

Bjellorusia,Rusia dhe rajoni janë kryesisht të huajt që këtë vit kanë qene pushuesit në plazhet e Vlorës gjatë sezonit turistik,ndërkohë që situata është ndikuar padyshim nga covid 19, e pavarsisht problematikave të evidentuara gjatë këtij sezoni turistik,muaji gusht dhe 15 ditët e fundit të tij kanë shënuar një rritje të lehtë të numrit të turistëve,kryesisht në fundjava,ashtu si edhe kjo fundjavë e fundit e muajit gusht

Pushuesit në Vlorë nga Bjellorusia,Rusia ,por edhe rajoni,kryesisht kosovare,por dhe serbia,qe kanë zgjedhur edhe këto ditë të fundit të muajit gusht të pushojnë në Vlorë dhe shqipëri.

Janë këta pushuesit që has në plazhet e Vlorës,ndërsa fluksi ka qenë i konsiderueshëm edhe këtë fundjavë Për operatorët turistikë,referuar muajit gusht të një viti më parë,mund të thuhet se ka një ulje në rreth 30% të pushuesve, por nëse do ti referohemi edhe muajve qershor dhe korrik,atëherë kjo shifër është dhe më e lartë.

Kanë munguar pushuesit italianë,ndërsa këtë vit është punuar kryesisht me vendet e rajonit dhe pushues nga Rusia,Ukraina dhe Bjellorusia. Ndërkohë që nuk ka asnje konfirmim se si do të jetë muaji shtator,i ndikuar padyshim nga situata nga covid .Pavarsisht një ulje të lehtë të turistëve por problematika lidhet me situatën gjatë gjithë sezonit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: