Lajme

Ceka për Butrintin: Po bëhet gabim i madh me administrimin

Arkeologu Neritan Ceka i ftuar në studion e “Opinion” foli për Butrintin, administrimin e tij. Sipas Cekës, Butrinti është një pronë që sjell shumë të ardhura dhe duhet të administrohet me një bord publik.

A duhet ta marrë shteti apo është mirë kështu si është?

Ceka: Kanë investuar 1 milion e 200 mijë euro për biletarinë dhe nuk ka funksionuar. Le ta marrë dhe djalli.

Cilat janë rreziqet e reja të këtij projekti?

Nuk ka rrezik, vetëm duhet të administrohet mirë. Komuniteti aty duhet të përfaqesohet. Nuk kemi pse të marrim studiues nga jashtë për Butrintin, specialistët më të mirë janë këtu në vend.

Ne kemi bërë ekspedita me ekspert të shumtë. Në Butrint kemi dy ekspedita një amerikano -shqiptare dhe një amerikano -gjermane. Ndërhyrja e kryeministrit është fatale, duke kërcënuar se ligjin do e miratojë si e ka fondacioni, tha Ceka.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close