fbpx
Lajme

Çfarë konstatoi mbrëmjen e kaluar pòlicia në autostradën Tiranë-Durrës

Pòlicia rrugore vijon kontrollet me drage e radar për të ndalur áksidentet e shkaktuara nga neglizhenca e shoferëve. Gjatë monitorimit të autostradës Tiranë-Durrës u konstatuan 15 drejtues mjetesh që ecnin me shpejtësi nga 141-157km/h. Atyre iu pezulluan lejet e drejtimit, ndërkohë që  14 të tjerë u ndëshkuan me masë administrative dhe 12 shoferë po drejtonin  automjetin nën efektin e alkòolit. Gjatë kontrolleve, u kap në flagrancë shtetasi i identifikuar me inicialet G. H, i cili ishte shpallur ne kerkim per vepren penale “Heqja e paligjshme e lirise”. Ky shtetas qarkullonte me shpejtësi 141 km/h dhe me Patentë të pezulluar 4 ditë më parë nga Pòlicia Rrugore e Tiranës po për shpejtësi. Pòlicia bën apelin që të gjithë të jenë të kujdesshëm pasi makina mund të vrasë më shumë se plumbi.Njoftimi i plotë: Siguria rrugore, sfida jonë e përbashkët. Si çdo fundjavë, vijon kontrolli i Pòlicisë Rrugore te Tiranes, me radar e drager ne te gjjtha rruget urbane dhe interurbane me rrisk te larte per áksidente rrugore.

Gjatë monitorimit me radar të rrugës interurbane Tiranë – Durrës -Tiranë, përgjatë orëve të vona të mbrëmjes së datës 08 Gusht dhe deri në orën 24.00, u konstatuan 15 drejtues mjetesh me shpejtësi qe varionin nga 141 km/h – 157 km/h, ndaj te cileve u vendosen sanksionet administrative dhe pezullimet e lejeve te drejtimit.Si dhe 14 drejtues mjetesh u ndëshkuan me masë administrative për mos rregullim shpejtesie dhe manovra të rrèzikshme në rrugë. Gjithashtu gjatë kontrolleve me Radar dhe verifikimit të të dhenave personale, u be i mundur identifikimi dhe me pas kapja ne flagrance e shtetasit me iniciale G. H, i cili ishte shpallur ne kerkim per vepren penale “Heqja e paligjshme e lirise”. Ky shtetas qarkullonte me shpejtësi 141 km/h dhe me Patentë të pezulluar 4 ditë më parë nga Pòlicia Rrugore e Tiranës po për shpejtësi.

Kontrollet vijojnë edhe në rrugët e brendshme të qytetit per kontrollit e perdorueseve te mjeteve qe drejtojne mjetet nen efektin e alkòolit, me qëllim parandalimin e ngjarjeve rrugore qe vijne si rezultat i perdorimit te alkòolit. Si rezultat i kontrolleve me alkòoltestues jane evidentuar dhe proceduar deri ne keto momente 12 drejtues mjetesh qe drejtonin mjetin nen efektin e alkòolit, nga te cilet dy prej tyre jane arrestuar ne kushtet e flagrances per drejtim mjeti ne gjendje te dèhur, ku nje drejtues rezultoi me 0.64 mg/l, ndersa tjetri 0.53 mg/l. Makina mund të vrásë edhe më shumë se një árme, nese mjeti perdoret dhe drejtohet ne kundershtim me normat e sjelljes, ndaj tregoni kujdes maksimal per jeten tuaj dhe te tjereve

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close