Lajme

Cila është gjuha më e lehtë? Shqipja ndër më të vështirat, ja sa kohë i duhet një anglishtfolësi ta mësojë

Gjuhët janë komplekse në mënyra të ndryshme, edhe pse të gjitha mësohen lehtë nga foshnjat.

Departamenti Amerikan i Shtetit i vendos gjuhët që u mëson diplomatëve në katër kategori, me vlerësime se sa kohë u duhet për t’i mësuar ato që variojnë nga 24 në 88 javë.

Gjuha shqipe, sipas “The Economist” mund të mësohet nga anglishtfolësit për 44 javë, që është dhe kategoria e tretë e vështirësisë, nga 4 kategori.

Ndërsa gjuhët më të lehta për t’u mësuar janë frëngjisht, italisht, spanjisht etj., ndërkohë që gjuhët më të vështira, që mund të marrin deri në 88 javë për t’u mësuar janë gjuha arabe, japoneze, koreane dhe mandarin.

p.c/dita

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close