Lajme

Çmontohet banda e shqiptarëve në Mykonos, si e fshihnin “të bardhën” në ulluqe

Policia greke ka arritur të zbërthejë një rrjet trafikantësh droge, i cili vepronte në Mykonos.

Si pasojë e operacionit janë arrestuar edhe tre shqiptarë, përkatësisht 25, 27 dhe 32 vjeç, në zona të ndryshme të Mykonos.

Në veçanti, pas shfrytëzimit të informacionit në lidhje me veprimtarinë e një rrjeti kriminal që vepronte në trafikimin e sasive të lëndëve narkotike (kokainë, MDMA dhe kanabis të papërpunuar) në Mikonos, u arrit, nëpërmjet analizës dhe referencës së të dhënave të informacionit, verifikimi i ambienteve dhe krijimit të një “profili” individual si dhe identifikimi i anëtarëve të grupit.

Gjithashtu, u konstatua roli i secilit prej anëtarëve të grupit, konkretisht 27-vjeçari ishte kreu i organizatës kriminale, i ngarkuar me gjetjen dhe furnizimin e sasive të lëndëve narkotike, klientëve të rinj dhe menaxhimin financiar. Ndërsa 25-vjeçari dhe 32-vjeçari ishin përgjegjës për ruajtjen, ruajtjen dhe trafikun e drogës.

Mënyra e veprimit të sa më sipër kishte këto karakteristika: shtrihej në të gjitha vendet e aktivitetit turistik si qendra argëtimi, bare, hotele, në baza ditore, pa kufizime kohore; përdornin hambarë, tuba, ulluqe, thasë ushqimi dhe i groposnin në tokë si vende për të fshehur drogën; kishin krijuar një klientelë “të pasur”, fakt që vërtetohet edhe nga çmimet e larta të shitjes së drogës, për artikull (kokainë deri në -150- euro për gram, MDMA deri në -80 euro për gram, kanabis të papërpunuar deri në -20 euro për gram); përdornin motoçikleta për t’i shërbyer shpejt klientëve; posedim për trafikim të tre llojeve të drogës (kokainë, MDMA, kanabis i papërpunuar) për të mbuluar një gamë më të gjerë klientësh.

Pas kontrolleve të banesave dhe zonave përreth tyre janë gjetur dhe konfiskuar: kokainë me peshë 15,8 gram,  kanabis i papërpunuar me peshë 7,7 gram, metamfetaminë kristal (MDMA) me peshë 46,1 gram, shuma e parave 693 euro.

Që nga hetimi paraprak janë certifikuar tashmë 40 raste të furnizimit me drogë (kokainë, M DMA dhe kanabis të papërpunuar) nga të arrestuarit te palët e treta, ndërkohë që hetimet vijojnë për të zbuluar ndonjë tjetër bashkëpunëtor si dhe furnizuesit e tyre.

Gjithashtu, 27-vjeçari dhe 32-vjeçari janë akuzuar më parë si anëtarë të një organizate kriminale që kryente vjedhje dhe 25-vjeçari është akuzuar për trafik droge.

Të arrestuarit me dosjen e ngritur në ngarkim të tyre u dërguan në Prokurorinë e Plemmeliodikon Syros.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close