Lajme

Covid-19, Italia mbyll kufinjtë dhe pezullon fluturimet

Italia ka pezulluar udhëtimet nga Afrika e Jugut dhe hyrjen në vend për të gjithë udhëtarët të cilët kanë vizituar Afrikën gjatë 14 ditëve të fundit, për shkak të përhapjes së variantit të ri të koronavirusit Botsvana, i cili po shkakton shqetësim global. Ministri i shëndetësisë i vendit, Roberto Speranza, ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv që ndalon të gjithë udhëtarët që kanë vizituar Afrikën  Jugut gjatë 14 ditëve të  fundit,  të hyjnë në vend.

Ministri i shëndetësisë i vendit, Roberto Speranza, ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv që ndalon të gjithë udhëtarët që kanë vizituar Afrikën  Jugut gjatë 14 ditëve të  fundit,  të hyjnë në vend. “Shkencëtarët tanë po shqyrtojnë variantin e ri B.1.1.529. “Ndërkohë ne do të marrim masat e nevojshme menjëherë”, tha Speranza.

Në të njëjtën kohë, BE planifikon të pezullojë fluturimet nga  Afrika e Jugut, ndërsa sot gjithashtu pritet një mbledhje e shkencëtarëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të diskutuar ndikimin që do të ketë  ky variant te vaksinat ekzistuese dhe trajtimet kundër Covid.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: