Lajme

Data, ja kur hyn në fuqi përdorimi i patentave shqiptare në Itali

Shumë shpejt edhe ligjerisht në Itali do të njihet zyrtarisht përdorimi i patentave shqiptarë. Njohja reciproke e lejeve të drejtimit mes Shqipërisë dhe Italisë kaloi në 17 mars edhe në Këshillin e Ministrave të Shqiperisë ndërsa tashmë do të hyjë në fuqi më 12 korrik 2021.

Marrëveshje është e vlefshme për 5 vjet por mund të negociohet mes dy vendeve sërish.

Sipas marrëveshjes, të gjithë shtetasit shqiptarë që janë pajisur me leje drejtimi në Shqipëri do të mund të bëjnë konvertimin e patentës në Itali, pa pasur nevojë që të kryejnë prova për teorinë apo praktikën.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: