Lajme

Dëbohet nga Britania bosi shqiptar

Një bos shqiptar i k rimit të organizuar nga Londra, i cili drejtoi automjete të nivelit më të lartë të punësuar nga biznesi i makinave me qira të një tregtari d roge, është ndaluar të kthehet në Britani, vendim i konsideruar si fitore për Agjencinë Kombëtare të K rimit.

Gangsteri 36-vjeçar, i referuar në dokumentet ligjore vetëm si B9, gëzonte një mënyrë jetese të lartë pavarësisht se nuk kishte “pothuajse asnjë gjurmë financiare në Mbretërinë e Bashkuar” dhe vetëm fitimet e kufizuara nga një kompani në Londër.

H etuesit zbuluan se ai fitoi paratë e tij nga importimi i k okainës dhe t rafikimit të njerëzve si anëtar kryesor i një grupi shqiptar të k rimit të organizuar dhe se ai ishte i aftë të kryente “d hunë ekstreme” për të mbrojtur interesat e tij në një incident, ai g oditi një persona tre herë në zonën e zemrës me një thikë në një klub nate, por arriti të mbijetonte.

Ai u pagua mirë dhe më pas u arratis në Bullgari duke mos referuar rastin në polici. Fotografitë e gangsterit me a rmë, përfshirë një a rmë të ruajtur në rripin e tij, një kallashnikov dhe një pistoletë izraelite, gjithashtu u gjetën në telefonin e tij gjatë një kontrolli kufitar në Dover.

Provat e mëtejshme të sjelljes së tij k riminale, e cila është e detajuar në një vendim nga gjyqtarët në Komisionin e Posaçëm të Apelimit të Emigracionit, erdhën kur një pako prej 65,000 eurosh me ADN-në e gangsterit u gjet në një ndarje të fshehtë të një makine të drejtuar nga një bashkëpunëtor.

Automjeti u ndalua nga rojet kufitare në Coquelles në Francë. Shtrirja e veprimtarive të paligjshme të kriminelit bëri që Sekretari i Brendshëm të hiqte të drejtën e tij për të qëndruar në Britani, e cila ishte dhënë në 2012 për shkak të martesës së tij me një grua letoneze që jetonte në Londër.

Arsyet e përmendura vijnë për faktin se ai ishte “anëtar me ndikim i një bashkësie kriminale shqiptare me qendër në MB që importon d rogë të klasit A dhe i shpërndan ato në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar” dhe ishte i gatshëm të “shkaktonte dhunë serioze“.

Ministria e Brendshme gjithashtu pretendoi se ai ishte i përfshirë në t rafikimin e migrantëve të paligjshëm dhe se përbënte një “kërcënim të vërtetë, aktual dhe mjaft serioz për sigurinë publike dhe sigurinë e Britanisë”.

Gangsteri, kërkoi që të mbrohen të drejtat e njeriut dhe pretendoi se ai nuk ishte i përfshirë në k rim. Por Komisioni i Posaçëm i Apelimit të Emigracionit pranoi provat se ai është një bos i k rimit të organizuar. Gjykatës iu dhanë emrat e rreth një duzine të bashkëpunëtorëve k riminalë të gangsterit, shkruajnë mediat britanike.

Gee Mason, i cili është në arrati jashtë vendit, drejtoi një biznes makinash me qira në Enfield, pasi u lirua nga b urgu në 2014 pasi vuajti gjysmën e një d ënimi 18-vjeçar për përpjekjen për të importuar 200 kg heroinë. Gjykata dëgjoi se automjetet u morën me qira nga B9 përfshinin “një Bentley, Range Rover, Jaguar dhe një numër Mercedesësh dhe BMW”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: