Lajme

Deklarata\ Nikolli: Më kanë përndjekur prej një viti

I arrestuar Rudolf Nikolli për p lagosjen e 5 personave te xhamia “Dine Hoxha” në rrugën e Kavajës në Tiranë, këtë të enjte doli para togave të zeza. Prokuroria ka ngritur akuzë për vepra për qëllime t erroriste.

”I a rrestuari ka hyrë në ambientet e xhamisë dhe me një t hikë ka g oditur disa besimtarë. Menjëherë pas kësaj ai ka tentuar të largohet, por me ndërhyrjen e disa qytetarëve dhe më pas policisë, është ndaluar. Ngjarja është filmuar dhe nga kamerat e xhamisë. I a rrestuari në dëshminë e tij ka shpjeguar se ditën e ngjarjes ka hyrë në xhami dhe ka q ëlluar personat.

Si arsye ai ka dhënë faktin se prej disa kohësh disa myslimanë e përndiqnin. Kur dilte nga shtëpia ata e shikonin. Është shkuar në s pitalin p sikiatrik ku është marrë kartela e tij. Është marrë dhe vendim për aktekspertim mendor ndaj tij. Veprimet e Nikollit kanë përhapur panik në popullatë”.

Avokati tha se i riu ka pasur probleme të shëndetit mendor. “Vendosja e një mase a rresti është e papërshtatshme. Masa duhet të jetë me afat, deri në daljen e aktit të ekspertimit”.

Nikolli përsëriti edhe njëherë tjetër se është ndjekur prej kohësh, ndërsa thekson se i njeh ata persona. ”Fakti që jam përndjekur është e vërtetë.

Unë i njoh me fytyra. U bë gati një vit. Edhe shteti besoj se është në dijeni për këtë gjë. Unë nuk desha të bëj atë që bëra. Por ata më kanë ndjekur. Ilaçet i kam marrë, por kishte raste që i harroja”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: