fbpx
Lajme

Dëmtimi i burgut nga tërmeti, 264 të burgosur në Lezhë u transferuan në Shkodër

Të paktën 264 të burgosur në Lezhë janë transferuan në Shkodër pasi burgu ku po kryenin dënimin u dëmtua nga tërmeti i 26 nëntorit. “Pas një analize fillestar të shtabit të emergjencës së Ministrisë së Drejtësisë si dhe akt-konstatimit të Institutit të Ndërtimit, nga kjo IEVP evakuuam 264 persona që vuanin dënimin duke i transferuar në IEVP “Shkodër”,”-njofton Ministria e Drejtësisë.

Ndërkohë po punohet se bashku me shtabin e emergjencave civile, inxhinierët e fushës, specialistët italianë të misionit “Vigilia di fuoco” si dhe ekspertët më të mirë zviceranë e holandeze të misionit të BE-së, po inspektohet godina e Institucionit burgut të Lezhës, për vlerësimin e çdo pasojë në infrastrukturë që kanë sjellë lëkundjet e forta sizmike.

“Aktualisht janë ndërmarrë të gjitha masat për grumbullimin e të dhënave të sakta mbi IEVP-të e prekura nga lëkundjet sizmike dhe kryesisht për atë në Lezhë, për të mundësuar që ndërhyrja të jetë sa më e plotë dhe efiçente,”-shton Ministria e Mbrojtjes. Ndërsa Ministria i shprehu mirënjohjen ambasadorit të BE-së Luigi Soreca, atij italian Alberto Cutillo, si dhe misioneve të tyre të asistencës, të cilët në mënyrë të shpejtë ofruan për ne ndihmë të jashtëzakonshme.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button