Lajme

Dërgimi i 60 infermierëve në Itali, ja çfarë thanë (Video)

60 infermierët që u dërguan në Itali, për të ndihmuar në kushtet kur po përballet me sulmin e egër të COVID-19, por dhe për ta pasur një trajnim më shumë, u shprehen para kamerës se ato kanë pranuar menjëherë të shkojnë në shtetin fqinj sapo u është telefonuar për këtë gjë.

Infermierët u shprehën se vetë profesioni i tyre është humanitar, por dhe lidhja që ata kanë me Italinë bënë që të mos mendoheshin dy herë për të pranuar. “Zgjodha të shkoj infermierë vullnetare pasi Italia ndodhet në gjendje të vështirë dhe doja të jap ndihmën time”, tha një infermier “Shumë të afërt e mi jetojnë në Itali dhe ato mund të kenë nevojë për ndihmë”, u shpreh një infermier

“Sapo më telefonuan pranova direkt, isha i gatshëm”, tha një infermier tjetër “Formimin profesional që unë e kam marrë në Itali, dua ta kthejë.” tha një infermier “E ndjej si obligim për shkollën që kam bërë dhe profesioni që kam zgjedhur”, u shpreh një infermier “Kam dëshirë të jem humanitare sepse infermierët janë pjesë e humanizmin”, u shpreh një tjetër infermier që u nis drejt Italisë “Mendojmë që t’i kthejmë nderin që Italia ka bërë për ne vite më parë”, tha një infermier “Arsyeja për të cilën ne zbatojmë këtë punë se duam t’i vijmë njerëzve në ndihmë, të tjerat janë në plan të dytë”, tha një infermier tjetër 60 infermierët janë grupi i dytë që dërgohet nga qeveria shqiptare për të ndihmuar me situatën e COVID-19 në Itali, ku më herët u dërguan 30 mjekë dhe infermierë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close