Lajme

“Deri në fund të mandatit, paga minimale 60 mijë lekë”, Rama: Biznesi i vogël, zero tatim mbi fitimin deri në 2029

Kryeministri, Edi Rama, njëherësh kryetari i Partisë Socialiste, gjatë një takimi në Dropull me gratë dhe vajzat e kësaj zone deklaroi se biznesi i vogël do të paguajë zero tatim mbi fitim deri në vitin 2029.

Ai vlerësoi forcën e pazëvendësueshme të Partisë Socialiste në mbështetjen dhe integrimin e gruas në jetën ekonomike dhe shoqërore të vendit.

Rama tha se, “qeveria i ka dhënë një mbështetje të madhe sipërmarrjes dhe sot sipërmarrja në Dropull është shumë më e fortë seç ishte. Qoftë se ka një taksim shumë më ndryshe, ashtu sikundër janë dhjetëra mijëra biznese të reja të vogla dhe të mesme që kanë lindur vetëm vitin e fundit, për shkak se taksohen zero mbi fitimin deri në 2029. Sot ne e kemi rritur pagën minimale përtej parashikimit.

Ne e kishim parashikuar të shkonte 40 mijë lekë në fund të mandatit, pra deri në 2025. Por edhe ata të tjerët, që ju e dini si i bëjnë llogaritë, se ata premtojnë çdo gjë, se nuk iu vjen rasti të mbajnë fjalën, se nuk iu vjen më fare në dorë që të qeverisin, por edhe ata e kishin parashikuar 38 mijë lekë.

Ne sot e kemi 40 mijë lekë pagën minimale dhe duam patjetër ta bëjmë 45 mijë lekë, deri në fund të mandatit dhe do ta çojmë në 60 mijë lekë, pasi pa një pagë minimale 60 mijë lekë, nuk kemi bërë detyrën tonë”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close