Lajme

“Do më v.rasin, kam blerë a.rmë dhe njërin do e marr me vete”, Gazetarja e Top Channel shk.und rrjetin

Gazetarja e Top Channel Anila Hoxha ka rrëfyer historinë e një agjenti të infiltruar dhe fr ikën e tij se do ta e.kzekutojnë sic bënë me ish-policin Artan Cuku.

Gazetarja përshkruan kalvarin e operacioneve që ka kaluar Gjergji gjatë kohës që ishte agjent i infiltruar i policisë. Ajo tregon se ai ka mbajtur tjetër identitet, është bërë një me kr iminelët vetëm që të zbulojë ngarkesat me dr ogë dhe të binin në pr anga dhjetëra tr afikantë dhe kr iminelë.

Por tashmë Gjergjin e kanë larguar nga detyra me pretekstin “Për shkurtim të funksionit organik”, dhe ai po pret që ta ekz ekutojnë.

“Do më vr asin, do më vr asin si Artan Cukun. Kam blerë një ar më për të cilën jam pajisur me leje, kushdo që të vijë për tmë vr arë, njërin prej tyre do ta marr me vete”. Ky është parashikimi i zymtë i Gjergjit , njërit prej agjentëve të infiltruar, një ndër më të mirët që ka patur Policia e Shtetit. Gjergji , të cilin mjaft tr afikantë dr oge e njohin me emrin tjeter sic autoritetet e kishin pajisur me dokumente, pret ditën se kur do ta zbulojnë. Nga 11 vite në polici, shumicën e tyre e kaloi si agjent undercover, ose agjent I mbuluar. Dhjetra aksione në të cilat ai u shtir si tr afikant dr oge për llogari të drejtësisë në mënyrë që të zbulonte ngarkesa që me pas janë sekuestruar , kr iminelë që me pas janë arr estuar.

“Më dhanë identitetin tjetër, operoja nën atë identitet te dyte, për mos ta harruar mora emrin e shokut të fëmijërisë. Jam ulur në një tavolinë me tr afikantë të dëgjuar, kam ngrënë bukë në shtëpinë e tyre. Kur isha i inflitruar sillesha si ata, bëja si i fortë, vishesha shtrenjtë si ata, mbaja makina të shtrenjta.., është e vështirë të ta shpjegoj. Kisha një parim, të mos isha asnjëherë agjent pro vokator dhe gjithmonë e kam larguar nga rr eziku informatorin. Kur vinte casti për të blerë ngarkesat, përherë me vendoseshin në dispozicion shumë vlera monetare të cilat ishin të sigluara dhe në funksion të aksionit”

Por pavarësisht kontributit , Gjergji është larguar nga detyra me argumentin më paradoksal. “Për shkurtim të funksionit organik”. Eshtë 33 vjec dhe ka dalë në reform, pasi kishin luajtur ping pong me të, nga undercover njëri nga shefat e hodhi polic objektesh, pastaj e kthyen sërisht tekj hetimi i gr abitjeve të dh nshme, pastaj patrullë , pastaj under cover dhe se fundmi ne Kombinat. Për të qa rë e për të ul ëritur. Një agjent under cover. Një agjent i lindur për të qënë i tillë. U spikat që në akademi nga të huajt , mes të cilëve atë dhe disa si ai I trajnuan anglezë e gjermanë se si undercover shqiptar të fu ste tr afikantët në kur thin e ligjit. Mes tyre Alan Ëatson, Sean Mcgoëan dhe Roderik Mckenzie.

E ç’rëndësi ka e gjitha kjo. Gjergji, vetëm 33 vjec ka dalë në reformë, pasi e hodhën degë më degë e cep më cep. Por as kjo ska rëndësi. Të paktën askujt që duhet të shqetësohej nuk shqetësohet”, shkruan gazetarja Hoxha.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close