Lajme

“Do të shkurtojë 73 herë distancën”- Ura që lidh Velipojën me Ulqinin

Një urë që pritet të përfundojë për 18 muaj do të shkurtojë distancën mes Velipojës dhe Ulqinit.

“Me projektin e urës se re do të kemi një distancë të shkurtuar 73 herë midis 2 zonave.

Ura do jetë 380 m me 3 harqe, është e kategorisë C1 dhe do përdoret për makinat, kalimtarët e biçikletat dhe do të ketë 2 korsi dhe pjesë të vendpushimeve.

Brenda 2 muajve do të jetë gati projekti dhe më pas procesi i buxhetimit dhe i prokurimit do të kërkojë 6 muaj, deri në qershor 2023, dhe mund të përfundojë brenda 18 muaj.

Do kushtojë 9 mln euro”, tha një prej përfaqësuesve të projektit, gjatë takimit të Ramës dhe Abazoviç.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close