Lajme

Dr e zyrës arsimore Vlorë -Himarë Alma Bakiu, uron nxënësit në ditën e parë mësimore

Dr e zyrës arsimore Vlorë -Himarë Alma Bakiu, uron nxënësit në ditën e parë mësimore  iu uron një vit të mbarë të gjithë nxënësve që nisin sot vitin e ri shkollor dhe jep statistikat per kete vit shkollor. Rreth 900 nxënës më pak vetëm për zyrën arsimore Vlorë,  krahasuar me një vit më parë. Tkurrje e numrit të fëmijëve, këtë vit numërohen 13 962 nxenes.  Nisja e vitit të ri akademik 2021-2022 për shkollat e e bashkive të qarkut Vlorë. Në zyrën arsimore Vlorë-Himarë janë 13 555 nxënës në total. 1007 nxënës të klasave të para.

Shkolla: 43 publike dhe 11 private. Për zyrën arsimore Selenicë janë: 1376 femijë në total. -340 kopshti -111 klasa e pare – 97 klasa e 10 , Në Selenicë janë 14 shkolla qendër edhe 10 shkolla vartëse. E Albania me rajonizimin dështoi, duke rrezikuar mbylljen e gjimnazeve në Vlorë.. Dr e zyrës arsimore Vlore -Himarë Alma Bakiu.  Nisja e vitit të ri shkollor problemet në Vlorë. E Albania nuk funksionoi. Nxënësit e gjimnazeve janë orientar drejt një gjimnazi të vetëm. Ndërkohë që shkollat e tjera rrezikojnë mbylljen. Vetëm një gjimnaz ka 11 paralele me mbi 30 nxënës në klasë. Shkollat e tjera rrezikojnë mbylljen. Rajonizimi në E Albania dështoi.

Drejtorja e Zyrës Arsimore Vlorë e justifikon: Është zgjedhje e tyre, për shkollën më të mirë. Vlora probleme infrastrukturore me disa shkolla: Bakiu: Bashkia duhej të kishte vëmendje më shumë. Kemi probleme me disa shkolla. Sa i takon shkollave të mbyllura, këtë vit në Vlorë është mbyllur shkolla e Oshtimës, fëmijët kanë kaluar në Panaja.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close