Lajme

Drejtori i operatorit të kujdesit shëndetësor nga qarku i Vlorës, janë marr 6 mostra të personave të dyshuar me koronavirus

Drejtori i operatorit të kujdesit shëndetësor për qarkun e jugut konfirmon se nga qarku i Vlorës janë marr 6 mostra të personave të dyshuar me koronavirus. Këta persona kanë shfaqur dyshuese në pikat e kalimit të kufirit dhe për këtë arsye janë marr si raste të dyshuara.3 kanë dal negativ ndërsa 3 të tjerë janë dërguar sot në institut dhe po bëhet verifikimi paraprak i tyre.

Gjithashtu ai shpjegon dhe urdhrin e ri të ministrisë së shëndetësisë teksa ky urdhër dhe udhëzimet përkatëse po zbatohen edhe në Vlorë tashm, Llapi ndër të tjera mohon faktin se në Vlorë mungojnë maskat mbrojtesë kundrejtë koronavirusit dhe shprehet se nga 1 milion e 200 mijë maska të shpërndare në gjithë vendin 125 mijë janë shpërndar në qarkun e Vlorës në spitalet rajonale të këtij të fundit.Gjithashtu parashikuar edhe në udhëzimin e ministrisë i bënë thirrje bizneseve të marrin të gjitha masat higjenosanitare sic janë përdorimi i dorezave kur shërbejnë produkte si një mase parandaluese kjo kundrejtë koronavirusit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: