Lajme

Dritan Leli: Copëza natyre nga rruga e Lumit të Vlorës, ndërgjegjësimi duhet të jetë i vazhdueshëm

Nga Dritan Leli

Natyra nuk ka nevojë për njeriun, është e plotfuqishme e vetme, njeriu ka nevojë për natyrën. Nga mënyra si zgjedhim të sillemi, të kujdesemi, ta mbrojmë apo ta demtojmë, në një mënyrë apo një tjetër, po përcaktojmë fatin tonë, të ardhmen e pasardhësve tanë, jo të natyrës sepse ajo do të vazhdojë pavarësisht gjithçkaje! Një ditë e vetme, për të kujtuar Ditën e Tokës, nuk mjafton!

Ndërgjegjësimi duhet të jetë i vazhdueshëm. Këto copëza natyre nga rruga e Lumit të Vlorës, tani që investimet publike i sollën kaq pranë, janë një formë thirrjeje për përkushtimin që duhet të tregojmë ndaj mjedisit, çdo ditë, sa dhe si të mundemi, për ta mbrojtur! Nuk mund të dëmtojmë atë që na krijoji.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: