Lajme

” Duam Ujë” për lagjen Partizani një nisëm kjo e mbështetur nga Lëviz Albania dhe Agjensia Zviceriane në bashkëpunim me gazetarët lokal të Vlorës

Gazetarët lokal të qytetit të Vlorës zhvilluan takimin e parë në lagjen Partizani të Vlorës si pjesë e projektit ” Duam Ujë” një nisëm kjo e mbështetur nga Lëviz Albania dhe Agjensia Zviceriane për Zhvillim.Gazetarët lokal me anën e kësaj nisme kërkojnë të japin kontributin e tyre për këtë bllok banimi të zgjidhet njëherë e përgjithmonë problemi i mosfurnizimit të rregullt me ujë të pijshëm .

Takimi i parë u mbajtë në një prej bar, kafeve të zonës ku u diskutua me banorët për të kuptuar në detaje problemin që i shqetëson.Në takim morën pjesë dhjetë persona,Burra dhe gra,djemë dhe vajza duke varjuar nga mosha 18 vjec deri në 65 vjec,duke u respektuar distancimi social si dhe vendosja e maskës.Pjesëmarrësit evidentuan si tepër shqetësuese mungesën e ujit të pijshëm në zonë prej 20 vitesh.

Banorët u shprehën se ujin e pijshëm e blejnë duke u rënduar më tepër gjendja e tyre ekonomike ose e mbushin me bidona në krah duke udhëtuar për disa kilometra në drejtim të ujit të ftohtë në Vlorë pasi uji në rubinetat e tyre vjen i ndotur dhe mbanë erë të keqe.

Në përfundim të këtij takimi të parë me banorët u mbajtën shënimet përkatëse mbi problemin e mosfurnizimit me uji të pijshëm dhe efektet negative që sjell ky problem tek ta. Gjithashtu grupi i punës u konsultua edhe me banorët për mundësinë e zgjidhjes të këtij problemi dhe etapat që do të ndiqen në vijimë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: