fbpx
Lajme

Durrës, në proces përpunimi mbi 10 mijë tonë mallra

Në kalatat e portit të Durrësit sot po përpunohen tre anije me mbi 10 mijë tonë mallra të ndryshëm, si xhama, grurë dhe lidhje hekuri, ndërsa ka përfunduar përpunimi i gjashtë anijeve të tjera.

Nga të dhënat e Qendrës së Informacionit në Autoritetin Portual Durrës, mësohet se që nga fillimi i kësaj jave në Terminalin perëndimor janë përpunuar tre anije, të cilat kanë sjellë 2,299 tonë xhama, 1,370 tonë sojë dhe 2,178 tonë llamarinë.

“E gjithë sasia e llamarinës u nis më pas tranzit me kamionë drejt Kosovës”, thekson APD.

Në Terminalin e Kontejnerëve janë përpunuar dy anije me 1,055 kontejnerë (TEU) gjithsej, ndërsa në Terminalin Lindor ka përfunduar ngarkimi i anijes “Grit Cement” me 4,110 tonë çimento për eksport.

Ndërkaq, përveç tre anijeve në përpunim, pritet edhe një anije tjetër me 3,897 tonë melaminë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button