Lajme

Dyfishim i shërbimit falas të mamografisë pranë vendbanimeve

Të gjitha gratë dhe vajzat mund të kryejnë kontrollin periodik të gjirit falas, jo vetëm gjatë muajit tetor por gjatë gjithë vitit në poliklinikat dhe spitalet publike.

Lajmi u bë i ditur nga ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu e cila bëri të ditur se aktualisht janë instaluar pesë mamografik në spitalet rajonale, çka sipas saj, përkthehet në dyfishim të shërbimit të mamografisë pranë vendbanimeve.

“Jo vetëm në Tetor por gjatë gjithë vitit kryeni kontrollin periodik të gjirit falas në poliklinikat dhe spitalet publike. Pesë mamografi moderne janë instaluar tashmë në spitalet rajonale, duke dyfishuar shërbimin e mamografisë afër vendbanimit.  Mamografët e lëvizshëm vijojnë ofrimin e shërbimit falas gjatë gjithë vitit”, -thotë ministrja.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close