Lajme

E fundit! Tragjedi në Detin Mesdhe

15 emigrantë nga Libia që kërkonin të shkonin drejt Europës janë mb.ytur në detin Mesdhe. Mësohet se fatmirësisht një anije peshkatare arriti të shpë.tonte vetëm 5 persona. Anija u nis nga qyteti perëndimor i Zaëya të Dielën natën dhe u përmb.ys 18 milje (29 kilometra) larg bregdetit. Më shumë se 70 të tjerë u përgjuan dhe u kthyen në Libi nga roja bregdetare. Deri më tani në vitin 2020, më shumë se 200 emigrantë janë mb.ytur dhe mbi 280 të tjerë janë zhd.ukur ndërsa përpiqeshin të kalonin Mesdheun për në Evropë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close