fbpx
Lajme

Elona qëndron në qeli,pas fshehjes së trupave të Shpëtim e Teuta Pashos

Gjykata e Rishqyrtimit të Firenzes, ka hedhur poshtë kërkesën e avokatëve të 36 vjeçares shqiptare Elona Kalesha, për të ndryshuar masën e ar restit me b urg në ar rest shtëpiak nën a kuzën e v rasjes së dyfishtë, m asakrimit e fshehjes së trupave të Shpëtim e Teuta Pashos, prindërit e Taulant Pashos, ish i fejuari i saj.
G jykata e Rishqyrtimit nuk ka pranuar pretendimin e avokatëve mbrojtës të shqiptares të cilët e motivonin në tre pika kryesore; 1- nuk është provuar identifikimi i Elona Kalesha, si personi që transportonte valixhet

2- nuk është zbardhur kontributi i Elonës, në këto v rasje, pra nuk është ndërtuar akoma dinamika e v rasjes

3- nuk është e mundur që Elona Kalesha, të ketë v rarë në të njëjtin moment dy persona fizikisht më të mëdhenj se ajo e për më shumë të transportoheshin me valixhe që peshojnë qindra kg si dhe nuk dihet motivi e data e kryerjes së kësaj v rasje.

Por mesa duket mbrojtja e 36 vjeçares shqiptare, nuk ka bindur gjykatësit italianë të cilët i kanë quajtur të vlefshme a kuzat për të rikonfirmuar urdhërin e ar restit me b urg për Elona Kalesha.

Prej datës 24 dhjetor, Elona Kalesha ndodhet në b urgun e Firenzes, e deri më tani nuk ka pranuar t’u përgjigjet pyetjeve të prokurorëve. Katër valixhet me pjesët e trupave të Shpëtim e Teuta Pashos, u gjetën në ditë të ndryshme prej 10 deri më 16 dhejtor 2020 në afërsi të b urgut të Solleccianos, ku vuante d ënimin me a kuzën e t rafiktut të d rogës djali i tyre Taulant Pasho, dhe pak metra larg banesës ku Elona Kalesha e Taulant Pasho bashkëjetonin.

Prokurorët e çështjes e kanë të qartë se v rasjet, m asakrimi i trupave, fshehja e hedhja e valixheve nuk janë kryer nga një person i vetëm e h etimet e tyre janë përqëndruar në gjetjen e bashkëpunëtorëve të Elona Kalesha. Prokurorët presin gjithashtu raportet e policisë shkencore mbi trupat e vi ktimave si dhe në dy apartamentet e vënë nën sekuestrim.

Apartamenti ku jetonte çifti Pasho, deri para z hdukjes së tyre, e aparatamenti ku banonte Elona Kalesha e Taulant Pasho. Prokurorët italianë janë në bisedime me autoritetet zvicerane për marrjen së shpejti në pyetje të djalit të v iktimave, Taualnt Pasho i cili aktualisht ndodhet në një b urg të Zvicrës nën a kuzën e g rabitjes. Kjo ngjarje e rëndë ka t ronditur opinionin publik italian e komunitetin shqiptar në Itali.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button