Lajme

EMA fillon vlerësimin e pilulës anti-Covid nga Pfizer

Agjencia Europiane e Barnave po shqyrton të dhënat e disponueshme për përdorimin e Paxlovid (ritonavir), një pilulë orale për COVID-19 i zhvilluar nga Pfizer. Komiteti EMA për Përdorimin Njerëzor (CHMP) do të shqyrtojë të dhënat nga një studim që krahason efektin e Paxlovid me atë të placebo-s në pacientët me simptoma të lehta deri në mesatare të COVID-19, të cilët ishin më të rrezikuar.

Rezultatet paraprake tregojnë se Paxlovid ul rrezikun e shtrimit në spital ose vdekjes në krahasim me placebo  brenda 3 ose 5 ditëve nga fillimi i simptomave. CHMP gjithashtu do të shqyrtojë të dhënat për cilësinë dhe sigurinë e pilulës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: