Lajme

Emigrimi/ Ja sa shqiptarë jetojnë në SHBA?

Një milionë shqiptarë së bashku me arbëreshët e Italisë jetojnë në SHBA.

Në emisionin “Opinion” drejtuesi i “Vatrës” në Amerikë, Elmi Berisha tha se më së shumti shqiptarët jetojnë në New York, Flordia dhe Boston. Së fundmi, sipas Berishës shqiptarët po emigrojnë në Teksas.

“Mendohet se janë jo më pak se 850 mijë shqiptarë duke mos futur arbëreshët e Italisë. Mendohet se janë rreth 1 milion shqiptarë së bashku me arbëreshët jetojnë në SHBA.

Më së shumti jetojnë në New York, Boston, Florda etj. Së fundmi ka një përparim të shqiptarëve që kanë emigruar në vitet ’90 në Teksas”,-tha Elmi Berisha.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close