Lajme

Emrat\ I dyshuar për grabitjen e prindërve të Elton Çiços, kush është viktima e atentatit në Astir dhe shoku i tij

Erigers Mihasi, rreth 30 vjeç, është v iktima e atentatit të mbrëmjes së sotme në zonën e Astirit

Bashkë me të humbi jetën edhe një person tjetër Armando Dumani, shoku i tij . Të dy v iktimat ndodheshin në një automjet tip ‘Audi’ me targa AB 008 EH.

30-vjeçari është person me precedent p enal.

Mihasi u arrestua me urdhër të prokurorisë në janar të 2019 për akuzën e “Grabitjes me armë” kryer në bashkëpunim në dëm të dy prindërve të Elton Çiços (i vrarë në 1 maj 2016), “A rmëmbajtje pa lejë”, “P lagosje me dashje” si dhe “Mbajtje pa lejë të municioneve l uftarake”, pasi gjatë kontrollit të banesës së tij në momentin e arrestimit, u gjetën disa fishekë.

Por për këto municione mësohet se Mihasi ka treguar në polici se ato i përkasin babait të tij dhe ai s’kishte dijeni për municionet në shtëpi.

Gjatë fazës së hetimit Erigers Mihasi, nuk ka pranuar në asnjë moment autorësinë e krimit, duke këmbëngulur se ai nuk kishte marë pjesë në g rabitjen me a rmë dhe d hunimin e prindërve të Elton Çiços, në një fshat në Tepelenë.

Lidhja e tij në këtë ngjarje kriminale dhe më pas arrestimi në janar 2019 është bërë pas identifikimit nga një gjurmë gishti, të fiksuar në një paketë cigareje, të sekuestruar në mjetin tip “Audi”, të përdorur në këtë ngjarje k riminale të ndodhur në mars 2015.

Kjo është prova kryesore e prokurorisë së Gjirokastrës kundër Mihasit, provë e cila është rrezuar nga disa prova të tjera, që kanë dalë më pas, ku tregojnë seështë një person tjetër, tashmë i vrarë, ai që ka kryer grabitjen. Por kërkesa për lirimin e Mihasit nga q elia është bërë nga vetë prokuroria e Gjirokastrës. Pas 6 muajsh mbajtje në qeli, prokuroria kërkoi lehtësimin e masës së sigurisë nga arrest me burg në detyrim paraqitje. Syri

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: