Lajme

EMRAT/ Shisnin kokainë përmes mesazheve, “çmontohet” banda shqiptare, 16 anëtarë dënohen me…

Një bandë prej 16 meshkujsh shqiptarë që shisnin kokainë me mesazhe janë burgosur për më shumë se 86 vjet.

Duke vepruar jashtë adresave në qendër të qytetit Leicester, grupi operonte tre numra telefoni celularë që lejonin personat të blinin drogë. Ata monitoroheshin nga një ‘operator’ i cili do të ishte pika e drejtpërdrejtë e kontaktit me blerësin.

Operatori më pas kontaktonte një ‘korrier’ – i cili përdorte një numër tjetër – i cili më pas takonte blerësin e dorëzonte kokainën dhe do të merrte paratë.

Megjithatë, aktiviteti kriminal i grupit – midis tetorit 2019 dhe janarit 2021 – u zbulua pas një hetimi gjithëpërfshirës nga Njësia e Operacioneve Speciale të East Midlands (EMSOU).

Vlerësohet se grupi ka fituar 2 milion £ duke shitur drogë në këtë periudhë 16-mujore. Gjatë rastit, më shumë se 74,000 £ u sekuestruan nga policia. Urdhrat për konfiskim janë bërë për plot 74,000 £.

Grupi, të cilët të gjithë nuk kanë vendbanim fiks, u paraqit më parë në gjykatë ku pranuan krimet e tyre.

EMRAT/ Shisnin kokainë përmes mesazheve, "çmontohet"

Dënimi u bë dje dhe sot (e mërkurë 1 mars) në Gjykatën e Leicester Crown Court. Ata janë:

Besfort Agaj, 30 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??- kokainë, u dënua me tetë vjet.

Liridon Agaj, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizim me drogë të klasit A ??– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me pesë vjet e gjysmë.

Elvi Bajrami, 36 vjeç, i cili u deklarua fajtor për komplot për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Erlind Bashukaj, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me katër vjet e tetë muaj vjet.

Bledar Cakraj, 26 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me katër vjet.

Elidon Dega, 26 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??- kokainë, u dënua me katër vjet e muaj

Bekim Gjongecaj, 25 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e 2 muaj

Bujar Hykaj, 30 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë dhe dy akuza për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Erdilant Kucana, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e dy muaj

Eraml Kucana, 21 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj

Kismet Memia, 35 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??- kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Fatjom Memia, 32 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj.

Arland Rexhat, 27 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??- kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj vjet.

Ervin Sinani, 34 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e dy muaj

Shkëlzen Sokolaj, 51 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ??– kokainë dhe kone për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Andi Sula, 36 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ??– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close