Lajme

“Është e rëndësishme që njerëzit të marrin regjimin me tri doza të vaksinës”/ Shefi i Pfizer: “Kjo mendohet të jetë vala e fundit e COVID që kërkon kufizime”

Shefi i Pfizer, Albert Bourla tha të hënën se megjithëse “skenari më i mundshëm” është që koronavirusi do të qarkullojë për shumë vite në vijim, ai beson se vala aktuale e infeksioneve do të jetë ajo e fundit që kërkon kufizime.
Bourla e bëri këtë deklaratë në një intervistë me gazetën franceze BFM TV.

Bourla mbrojti gjithashtu efektivitetin dhe sigurinë e vaksinave, duke thënë se ai besonte se njerëzit do të vazhdojnë të kërkojnë doza përforcuese.

“Është e rëndësishme që njerëzit të marrin regjimin me tri doza të vaksinës së coronavirusit të Pfizer dhe ka të ngjarë që më pas të kenë nevojë për përforcues vjetorë, megjithëse të dëmtuarit nga imuniteti mund t’i kërkojnë ato çdo katër muaj”, tha Bourla. “Fëmijët duhet të vaksinohen për t’i mbrojtur. Efektiviteti i tij tek fëmijët është shumë, shumë, shumë i mirë”.

Bourla tha gjithashtu se pilula anti-COVID e kompanisë, Paxlovid, “ndryshon gjithçka”, si një mënyrë e re për të luftuar sëmundjet e rënda. Pfizer tha në dhjetor se pilula e saj Paxlovid reduktoi shtrimet në spital dhe vdekjet në njerëzit e cenueshëm me pothuajse 90 për qind.
Në intervistë, Bourla tha se kompania po bënte një plan që do të përfshinte një investim prej 520 milionë euro (593.7 milionë dollarë) në Francë gjatë pesë viteve të ardhshme, i cili do të përfshinte një partneritet me kompaninë franceze Novasep për të zhvilluar një trajtim me pilula anti-COVID. OPENNEWS

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close