Lajme

Fati i mirë do t’ju ndjekë në 2022-shin, nëse bëni këto gjëra natën e ndërrimit të viteve

Nata e Vitit të Ri festohet gjerësisht në botë, por në vendin tonë kjo është një ndër festat e preferuara të njerëzve, kur ata për një ditë mundohen të harrojnë çdo gjë dhe shijojnë momentet me njerëzit e tyre të dashur. Ndër traditave më të rëndësishme, egzistojnë dhe disa besëtytni për të patur fat gjatë vitit të ardhshëm.

Gatimi i thjerrëzave: Bestytnia e gatimit të thjerrëzave vjen nga Italia dhe simbolizon monedhat, pasi në antikitetin romak dhurohej gjithmonë një çantë me thjerrëza duke shpresuar që ato të shndërroheshin në monedha.

Hapja e një kokrre shege: Një kokërr shegë e hapur dhe e vendosur mbi tryezën e shtëpisë mendohet të sjellë mbarësi. Grekët mendojnë se ky frut është fatsjellës për nisjen e vitit.  Ata e përplasin shegën në derën kryesore të shtëpisë dhe sa më shumë kokrra të dalin prej saj, aq më i mbarë do të jetë viti.

Konsumimi i rrushit: Në Spanjë njerëzit konsumojnë 12 kokrra rrush natën e Vitit të R, nga një kokërr për çdo muaji. Sipas tyre ky frut simbolizon bollëkun.

Frutat e rrumbullakëta”: Në disa vende të tjera, kryesisht në Filipine, tryeza mbushet me fruta të rrumbullakëta, pasi kjo është forma e monedhave dhe sjellë të ardhura.

Puthja: Një tjetër gjë që mendohet të sjellë mbarësi është shkëmbimi i një puthjeje në mesnatë. Hapja e një shisheje shampanjë Edhe shampanja sjellë mbarësi, kështu që sigurohuni që të hapni një shishe shampanjë në mesnatë për të festuar mbërritjen e Vitit të Ri.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: