Covid-19Lajme

Fauci: “hidhe tutje” maskën, Nëse je i vaksinuar dhe ndodhesh jashtë

Të vaksinuarit për Covid-19 nuk kanë nevojë që të mbajnë maska në ambientet e jashtme. Kështu është shprehur Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive në SHBA për mediat mëngjesin e së enjtes.

“Ne duhet ta bëjmë këtë tranzicion,” tha Fauci. “Nëse jeni të vaksinuar, nuk keni pse të mbani një maskë jashtë.

Do të ishte një situatë shumë e pazakontë, nëse do të kalonit në një situatë krejtësisht të mbushur me njerëz ku njerëzit në thelb po ngjeshën me njëri-tjetrin, atëherë ju mbani një maskë. Por çdo herë tjetër, nëse jeni vaksinuar dhe jeni jashtë, lini mënjanë maskën tuaj. Nuk keni pse ta vini. ”

Ndërkohë, CDC, në udhëzimet e përditësuara në fund të prillit rekomandon që ata që janë të vaksinuar tërësisht mund të mos i mbajnë maskat në mbledhje në ambiente të jashtme, por jo në vende të mbushura me njerëz.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: