Covid-19Lajme

Fëmijë me Covid tek Pediatria, Rakacolli: Ka forma të rënda, por jo gjendje alarmante

Mira Rakacolli foli në mbledhjen e Komitetit Teknik për pasqyrimin e situatës së Covid në vend. Teksa u pyet edhe për infektimet në Pediatri, Rakacolli u shpreh se ka raste të fëmijëve të prekur me Covid, por theksoi se gjendja nuk paraqitet alarmante.

 “Jemi dëshmitar që ka pasur mosrespektim të masave. Në të gjitha daljet shkencore të nivelit më të lartë të mundshëm, e gjitha përfundon më apelin për vendosjen e maskës, ruajtjen e distancës dhe kujdesin për higjienën. Drita në fund të tunelit mbetet vaksina.

Ndaj është e pakushtueshme që në fund të ditës të bëjmë atë çfarë ne kemi në dorë, ndërsa për sa i përket gjendjes në Pediatri, vazhdojmë të kemi prekje. Por nuk jemi në gjendje të rënduar. Vazhdojmë të kemi fëmijë me forma të rënda të sëmundjes, por ka një përmirësim të lehtë të kësaj gjendje krahasuar më parë”, tha Rakacolli.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: