Lajme

Fëmijët i ikën në Siri, flet babai nga Rëmenji

Demir Dervishllari nga fshati Rëmenj ka humbur djalin e nipin në të ashtuquajturin shteti islamik.

Ai është shprehur se nuk e dinte ku kishte shkuar i biri pasi ishte një tip i mbyllur dhe nuk shprehej me të atin.
Ndërsa ka theksuar se nuk ka bërë dhe nuk do të bëjë kërkesë për rikthimin e djalit të madh, dhe nuses të djalit te vogël, pasi ata kanë shkuar me dëshirë dhe nuk i ka dërguar shteti.

“Andej fillimisht ka ikur djali që unë e dija në Francë . ka qenë shumë i fshehur me mua nuk më ka treguar asgjë. pastaj iku nusja dhe djali i madh. Djali vdiq në 2014 ndërsa më pas më ka ardhur një mesazh që ka shpërthyer një bombë dhe është plagosur nusja, e ka humbur jetën nipi i vogël.

Ai tregon se deri më tani nuk ka bërë asnjë kërkesë për riatdhesimin e familjarëve të tij, ndërsa thotë se shpreson se do i shoh sërish.

|Nuk kam bërë e nuk do ta bëj. Se këta që ikën andej nuk i dërgoi shteti. Ikën vete. Shteti mban përgjegjësi për trupat paqeruajtëse që nis ve. Unë do pres sa të kem frymë. Por shteti nëse do të kishte mëshirë do kishte vepruar më shpejt. Siç bëri Kosova.”

Në bashkinë e Pogradecit, fshati Leshnicë dhe Rëmenj janë dy nga zonat më të prekura nga ikjet e të rinjve drejt Sirisë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: