Lajme

Fermeri zhvendos gurin e kufirit, bën Belgjikën më të madhe e Francën më të vogël, arsyeja e çuditshme

Një fermer në Belgjikë ka ndryshuar pa dashje kufirin e shtetit të tij me Francën. Fermeri belg, i mërzitur nga guri që i kishte zënë rrugën traktorit të tij, e zhvendosi atë brenda territorit francez.

Njw person i cili ishte duke ecur në pyll vuri re se guri që shënonte kufirin midis dy vendeve ishte zhvendosur 2.29m.

Në vend që të shkaktojë trazira ndërkombëtare, incidenti është pritur me buzëqeshje në të dy anët e kufirit. “Ai e bëri Belgjikën më të madhe dhe Francën më të vogël, nuk është ide e keqe,” i tha David Lavaux, kryetar i fshatit belg Erquelinnes, për kanalin televiziv Francez TF1.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: