Lajme

Fier/ Pelegrinazhi në manastirin e Shën Kozmait në Kolkondas, pasuri shpirtërore e thesar trashëgimie historike

Manastiri i Shën Kozmait në Kolkondas kthehet sot në një vend pelegrinazhi nga e gjithë Shqipëria, duke përçuar shpresën hyjnore, dashurinë dhe paqen njerëzore. Kryetari i bashkisë Fier, Armando Subashi ndau sot pamje nga ky manastir, i cili është një monument i trashëgimisë kulturore. “Thesare trashëgimie, që përveçse janë pasuri shpirtërore për besimtarët ortodoksë, dhe jo vetëm, janë dëshmi historike dhe kulturore”, tha Subashi.

Ai ftoi qytetarët ta vizitojnë këtë manastir kaq të bukur të Fierit, në zemër të fushave magjepsëse të Myzeqesë. Trashëgimia kulturore dhe objektet e kultit janë tashmë në fokus të institucioneve përkatëse për t’u restauruar dhe mirëmbajtur pasi kanë një vlerë historike dhe kulturore dhe janë shndërruar në destinacione të preferuara nga turistë vendas dhe të huaj.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close