Lajme

Franca përzë shqiptarin hero, Shpëtoi 8-vjeçarin nga flakët 11 muaj më parë

Një shqiptar po shpresonte për një leje qëndrimi pasi shpëtoi një tetëvjeçar nga flakët në Poitiers, Francë, në shkurt të vitit 2022.

Ai aktualisht është subjekt i detyrimit për t’u larguar nga territori francez.

Akti i tij i trimërisë ishte shpërblyer. Në shkurt të vitit 2022, u fol për një shqiptar të quajtur Roland Aliu, pasi shpëtoi një tetëvjeçar nga flakët në Poitiers.

Për heroizmin e tij, ai ishte vlerësuar me një medalje ari dhe kishte shpresën për të përfituar një leje qëndrimi pas disa refuzimeve.

Në atë kohë, ministri i Brendshëm Gérard Darmanin la të kuptohet për perspektiva të reja për të riun, duke thënë se ai do ta shikonte dosjen “me dëshirë dhe me interes”.

“Unë shpesh e bëj sepse duhet humanizëm”, tha ai.

Por që atëherë nuk ka më lajme, thotë Mediapart. Më në fund, pas muajsh pritjeje, u vendos. Ai dhe familja e tij duhet të largohen nga territori francez brenda një muaji.

“Të prekur janë edhe babai im, nëna ime dhe vëllai im i vogël, nuk e kuptoj, i kisha shkruar presidentit të Republikës dhe Ministrisë së Brendshme, të dy u përgjigjën se nuk mund të bënin asgjë”, tha ai.

Sipas prefekturës, kontrollet e kryera me urgjencën dhe policinë e mobilizuar mbrëmjen e zjarrit “nuk bënë të mundur vërtetimin e aktit të trimërisë siç përshkruhet”.

Përballë kësaj situate, në 7 janar organizohet një tubim mbështetjeje për shqiptarin.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close