Lajme

Franca rihap shkollat

Fëmijët francezë janë kthyer në klasat e shkollave në të gjithë vendin dhe ndalimi i udhëtimeve familjare është hequr, ndërsa qeveria vazhdon të lehtësojë bllokimin e saj të tretë nga Covid-19. Qytetarët tani mund të udhëtojnë më larg se 10 km (gjashtë milje) nga shtëpia dhe mund të shkojnë në çdo qytet në Francë. Ata gjithashtu nuk kanë pse të mbajnë më një formular që jep një arsye të vlefshme për të udhëtuar. Bllokimi i tretë, më i lehtë se dy të mëparshmit, hyri në fuqi në Mars. Por megjithatë një shtetrrethim gjatë natës mbetet në fuqi.

Ky shtetrrethim zhvillohet nga ora 19:00 (17:00 GMT) deri në 06:00 në të gjithë vendin dhe çdo shkelje shkakton një gjobë prej 135 € (117 £; 163 dollarë). Sipas planit të qeverisë, faza tjetër e lehtësimit do të fillojë në 19 maj, kur ora e ndalimit do të shtyhet përsëri në orën 21:00.

Kafenetë dhe restorante do të jenë të hapura vetëm në hapësirat e jashtme dhe spektatorët do të lejohen të kthehen në vendet sportive. Franca aktualisht po regjistron rreth 25,000 infeksione të reja me koronavirus në ditë dhe numri i pacientëve të kujdesit intensiv me Covid-19 ka rënë nën 5,600. Gjithsej vdekjet në Francë nga Covid tashmë janë mbi 104,800.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: