LajmeTeknologji

”General Motors” tërheq 400 000 makina me probleme në air-bag

Gjiganti ”General Motors” (GM) deklaroi se po tërheq 410 019 njësi të prodhimeve të tij të viteve 2015 dhe 2016, tip ”Chevrolet Silverado” dhe ”GMC Sierra” pasi air bag-et e instaluara në vetura janë të pasigurta për pasagjerët.

Sipas Shoqatës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostradë, kapaku fundor i fryrëses së ajrit të instaluar në vetura mund të shkëputet dhe të mos kryejë rolin e duhur, duke ulur kështu në mënyrë drastike sigurinë.

Sipas dokumenteve, tre nga këto incidente ndodhën në makinat ”Chevrolet Silverado”, ku air-bag-ët u këputën duke bërë që pjesët të ”fluturonin” brenda kabinës. Megjithëse nuk kishte viktima në asnjë nga rastet, sipas NHTSA, kjo anomali mund të çojë në një aksident

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: