Lajme

Gjykata e Lartë italiane vendos: Fëmijët të mos detyrohen të takojnë gjyshërit

Gjykata e lartë e Italisë ka vendosur se fëmijët nuk janë të detyruar të shohin gjyshërit e tyre dhe nuk mund të detyrohen ta bëjnë këtë.

Vendimi, i marrë në Gjykatën e Kasacionit të Italisë, erdhi si përgjigje ndaj një apeli të paraqitur nga prindërit e dy fëmijëve kundër një vendimi të mëparshëm të marrë nga një gjykatë për të miturit në Milano. Ajo gjykatë përcaktoi që të rinjtë duhej të kalonin kohë me gjyshërit e tyre nga babai, pasi çifti i moshuar u ankua se prindërit e fëmijëve kishin ‘vendosur pengesa’ që i pengonin ata të mbanin kontakte mes një grindjeje të vazhdueshme familjare.

Gjykata për të mitur në vitin 2019 urdhëroi takime të mbikëqyrura nga punonjësi social mes fëmijëve dhe gjyshërve, pavarësisht kundërshtimeve të prindërve, dhe një përpjekje në emër të prindërve për të apeluar vendimin dështoi. Por Gjykata e Kasacionit këtë javë e rrëzoi vendimin, duke pranuar se ndërsa nuk ka dyshim se dy fëmijët do të “përfitonin nga një lidhje me brezin e artikuluar”, vetë fëmijët kishin shprehur neverinë e tyre për të qenë të detyruar të shihnin. gjyshërit e tyre duke pasur parasysh marrëdhënien e tyre të prishur.

Vendimi zbuloi se të drejtat e fëmijëve duhet të tejkalojnë ato të gjyshërve në skenarë që përfshijnë “një marrëdhënie të padëshiruar dhe të padëshiruar”. Fëmijët mbi 12 vjeç janë të aftë të dallojnë nëse duan të mbajnë një marrëdhënie me gjyshërit e tyre dhe nuk mund të detyrohen ta bëjnë këtë, thuhet në raport.

Cristina Maggia, presidente e gjykatës së të miturve në Brescia, tha për gazetën italiane Vita në përgjigje të vendimit: ‘Fëmijët duhet të jenë në gjendje të kenë marrëdhënie me gjyshërit dhe anëtarët e tjerë të familjes nëse këto marrëdhënie janë të dobishme dhe produktive për mirëqenien për vetë fëmijën. . “Nëse nuk është kështu, nëse marrëdhënia u imponohet fëmijëve, nuk ka të drejtë që gjyshërit të mbajnë marrëdhënie me nipërit”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close