Lajme

ILD nis hetimin ndaj 18 gjyqtarëve e prokurorëve nga Elbasani në Vlorë e Tropojë

Inspektorati i Lartë i Drejtësisë ka nisur inspektimin në disa prokurori të vendit nga veriu në jug, për mënyrën si caktohen masat e sigurisë.

Në një njoftim për media, ILD thekson se ka nisur procesi hetimor dhe procedimi disiplinor ndaj 18 magjistratëve (gjyqtarë e prokurorë) në Gjykatat e Prokuroritë e Rretheve Elbasan, Vlorë, Dibër, Tropojë, etj., mbi problematika që lidhen me institutin e lirimeve para kohe me kusht, zvarritje të procedurave të hetimit e proceseve gjyqësore, si dhe shkelje të rënda etike.

Gjithashtu, ILD njofton se “Kanë nisur inspektimet tematike e institucionale pranë gjykatave, zyrave të prokurorive dhe administratave të tyre, me objekt respektimin e legjislacionit procedural penal, mbi kushtet dhe kriteret për caktimin e masave të sigurimit. Ky inspektim po kryhet pranë prokurorive të rretheve gjyqësore Shkodër, Fier e Vlorë”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: