Lajme

ITALI – Mbërrin anticikloni afrikan Apokalipsi4800

Nxehtë, vërtet shumë nxehtë për shumë ditë duke filluar nga sot, 15 korrik, deri në fund të muajit, por ndoshta deri më 15 gusht, nga 35 deri në 40 gradë Celsius nga veriu në jug të Italisë për shumë ditë rresht.

Asnjëherë nuk ka zgjatur kaq shumë.

As kohëzgjatja dhe as kulmi nuk dihet saktësisht, por një gjë është e sigurt.

Sot, në orën 15:00, pika e ngrirjes do të jetë jashtëzakonisht lart në 4 800 metra lartësi, thënë ndryshe lartësia në të cilën do të regjistrohen zero gradë Celsius do të jetë në fakt vetëm në majën e Malit të Bardhë (4 809 metra) dhe të gjitha Alpet do të rrezikohen nga shkrirja e dëborës.

Asnjëherë kaq e nxehtë në një lartësi të tillë të madhe. E gjithë kjo ka marrë emrin Apokalipsi4800. ATSH

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close