Lajme

Italia vendos: Fëmija nuk do marrë automatikisht mbiemrin e babait

Gjykata Kushtetuese në Itali ka zbardhur vendimin e marrë në 27 prill, sipas të cilit fëmija nuk do të marrë automatikisht mbiemrin e babait.

Sipas gjykatës “vetë atribuimi automatik i mbiemrit atëror përkthehet në padukshmërinë e nënës dhe është shenjë e një pabarazie mes prindërve, e cila jehon dhe bën përshtypje në identitetin e fëmijës”.

Gjithsesi, gjykata thotë se nevojitet një ndërhyrje urgjente për të parandaluar që brezat në vazhdimësi të ndryshonin mbiemrat. Gjykata Kushtetuese theksoi se identiteti familjar është i rëndësishëm dhe se duhet shmangur krijimi i familjeve me fëmijë me mbiemra të ndryshëm.

Në këtë pikë, të gjithë fëmijët e tjerë do të marrin mbiemrin e të parit. Gjykata vendosi edhe një gjobë dhe dënim për prindërit që nuk u japin mbiemrin fëmijëve të tyre.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close