Covid-19Lajme

Izraeli nuk humb më shumë kohë, nis vaksinimin e fëmijëve

Javën e ardhshme, ka vendosur qeveria e Izraelit që të fillojë vaksinimin e të rinjve të moshës 12 deri në 15 vjeç kundër covid-19.

Lajmi u bë me dije nga Ministria e Shëndetësisë, që, pas konsultave të gjata, deklaroi se rreziqet e infektimit me sëmundjen tejkaluan efektet anësore të mundshme të vaksinimit.

“Rastet e miokardit te 16-19-vjeçarët kanë qenë të rralla dhe kryesisht kanë kaluar pa ndërlikime”, thuhet në deklaratën e tij.

Ministria ka rekomanduar gjithashtu prioritet vaksinimin e pacientëve me rrezik të lartë, e të afërmve të pacientëve me rrezik të lartë dhe e të rinjve në familjet që planifikojnë të udhëtojnë jashtë vendit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: