Lajme

Ja si do të jenë ditët e para të muajit dhjetor

Pas disa ditësh të ftohta, me fillimin e muajit dhjetor, dimri do të bëhet shumë i ngrohtë.

Temperaturat e ajrit do të rriten sërish ndjeshëm mbi mesataren, dhe moti i ngrohtë do të zgjasë 5 ditë ose më shumë, dhe ndoshta 10 ditëshin e parë të muajit dhjetor.

Erërat e ftohta veriore do të zëvendësohen nga erërat jugore që sjellin më shumë re.

Ajri i ftohtë që preku kryesisht Evropën Lindore dhe Gadishullin Ballkanik gradualisht do të shkojë më tej në verilindje të kontinentit dhe në pjesën tonë të Evropës do të zëvendësohet nga masat e ngrohta të ajrit nga Mesdheu.

Në një situatë të tillë që do të shoqërohet nga një rritje e aktivitetit ciklonik në Atlantik, rajonet tona do të gjenden nën ndikimin dominues të rrymave jugore, kështu që do të jetë e ngrohtë me shumë re dhe mjegull të ulët.

Moti ditëve të ardhshme mund të karakterizohet si vjeshte e vërtetë, për shembull, në fillim të nëntorit, jo fillimi i dimrave klimatologjik.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close