Lajme

Jeni përdorues të Whatsapp!? Zbuloni se çfarë do të ndodhë me këtë aplikacion pas 12 nëntorit

Që nga 12 nëntori Whatsapp do të fshijë disa nga mesazhet, fotot dhe videot që ti ke ruajtuar. E gjitha kjo është pjesë e updatëve të ri. Deri më tani, Whatsapp kaloi të gjithë përmbajtjen në Google Drive, por ata nuk llogarisin ruajtjen e limitit.

Sipas Google sistemi i ri do të prekë të gjithë përdoruesit në 12 nëntor të 2018-ës. Është e këshillueshme për të shmangur çdo lloj humbje, rekomandohet që njerëzit manualisht t’i bëjnë back up Whatsapp përpara 12 nëntorit të 2018-ës.

Nëse ju nuk keni updetuar back-up-in e Whatsapp për më shumë se një vit.

Kjo do të thotë që çdo mesazh, foto e vjetër që ju keni mbajtur të sigurtë në cloud do të zhduket përgjithmonë.

“Për shkak të marrëveshjes së re midis Whatsapp dhe Google, backupet e Whatsapp nuk do të llogariten më për ruajtjen në Google Drive”, shpjegoi Google në një email për përdoruesit.

Është surprizë e madhe që ky ndryshim do bëhet. Pas të gjithave google po ofron hapsirë të limituar ruajtjeje në WhatsApp , që do të thotë se shumë përdorues do të përfitojnë nga kjo mundësi dhe shërbim.

Si te veproni 

Hapni WhatsApp.

-Zgjidhni butonin “Menu”, “Settings”, “Chat” dhe klikoni mbi Backup.

-Ju mund të zgjidhni “Ruaj” për të krijuar një rezervë menjëherë.

-Gjithashtu mund të klikoni “Ruaj te Google Drive” dhe përzgjidhni frekuencën me të cilën dëshironi që kopjet rezervë të ruhen.

-Nëse nuk keni një llogari të Google Drive, shtypni “Shto llogari”.

Zgjidhni “Ruaj duke përdorur” për të zgjedhur llojin e rrjetit që dëshironi të përdorni për të ruajtur kopjet rezervë.

Ky ndryshim do të ndikojë vetëm në përdoruesit e Android, sepse Whatsapp tashmë ka një marrëveshje me Apple, i cili u lejon klientëve të saj të ruajnë bisedat dhe skedarët e tyre përmes iCloud.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close